Kennisdeling via Twitter

.flickr-photo { border: solid 2px #000000; }.flickr-yourcomment { }.flickr-frame { text-align: left; padding: 3px; }.flickr-caption { font-size: 0.8em; margin-top: 0px; }


gvenkdaily.nl, originally uploaded by Lode Broekman.

Een van de redenen waarom ik Twitter gebruik is kennisdeling. Binnen de community wordt regelmatig een interessante link gepromoot, hetgeen feitelijk mijn rss-reader vervangt. Een aantal gebruikers doen dit vaker dan anderen, zoals bijvoorbeeld @yizmo, @pixites, @frankmeeuwsen en @gvenk. Deze laatste gebruiker, Gerard van Enk van het Amsterdamse Internet bedrijf Million Pieces, publiceert iedere ochtend een samenvatting van het belangrijkste internet en nieuwe media nieuws via Twitter. Het is begonnen als vriendendienst waarop zo enthousiast gereageerd werd, dat er een aparte dienst voor in het leven geroepen is, de gvenkdaily. Deze wordt van maandag tot en met zaterdag, tussen 6.00 uur en 8.00 uur gepubliceerd via Twitter (http://twitter.com/gvenkdaily) en vanaf vandaag ook op http://gvenkdaily.nl. Een absolute aanrader wat mij betreft.

De site is in het leven geroepen omdat teruglezen via Twitter niet zo eenvoudig is en om van andere publicatiemogelijkheden gebruik te maken, zoals email of widgets. Het nieuws uit de gvenkdaily is internet en nieuwe media gerelateerd en kan zowel zakelijk, technisch als inhoudelijk zijn.

Over Million Pieces
Million Pieces is gespecialiseerd in het ontwikkelen van Mashups en heeft Google Maps applicaties ontwikkeld voor o.a. “In Europa” (VPRO) en “de Voorjaarsklasiekers” (NOS).