(Hoe) Communities werken – Social media in de praktijk

.flickr-photo { border: solid 2px #000000; }.flickr-yourcomment { }.flickr-frame { text-align: left; padding: 3px; }.flickr-caption { font-size: 0.8em; margin-top: 0px; }

Erwin Blom van The Crowds is een wiki begonnen rondom Communities. Zoals hij zelf zegt: “Eat your own dogfood, zeggen ze in Amerika. Doen waarover je praat. Als je het hebt over de kracht van kennis en passie delen, dan moet je dat zelf ook doen. En zo is het maar net. Wij van The Crowds (Erwin Blom, Wessel de Valk, Idse de Pree) hebben met titels als 3VOOR12, Radar en Sterren.nl in het verleden laten zien wat de kracht van online communities kan zijn. Maar ook nu we een bedrijf gestart zijn met als subtitel The Social Media Hub, brengen we in de praktijk waarover we het hebben.

Hoe? Met kennisdeling. Samen weten we meer. Dus stoppen we onze kennis en kunde in de wiki (Hoe) Communities Werken / Social media in de praktijk en roepen we een ieder die ook met communities, blogs, wiki’s en wat al niet meer werkt op om mee te doen. Zowel de specialisten die als adviseur actief zijn als de communitymanagers die betaald of vrijwillig hun passie en energie in communities stoppen.”

Ik zal actief gaan bijdragen aan deze wiki, met bestaande en nieuwe content rondom social networking en online communities. Daarnaast hebben andere experts en ervaren gebruikers zich ook al gemeld om mee te werken. Mooi, de theorie in de praktijk?