Twitter als RSS feedreader (update)

Mijn mediagebruik is door Twitter volledig op de kop gezet. Ik click braaf door op links die door de andere twitterazzi worden doorgegeven en besteed minder tijd op weblogs zelf. Natuurlijk lees ik nog wel RSS feeds (via Netvibes), maar ik beschouw Twitter als primaire informatiebron, ook voor bronnen als Nu.nl. Dit betekent ook dat ik feeds die via Twitter te volgen zijn, bij voorkeur daar ontvang.

Zo ben ik eens gaan speuren in de MarComTop100 welke blogs een feed via een apart Twitteraccount beschikbaar hebben. En dan bedoel ik een account waar alleen de blogberichten te vinden zijn. Er zijn genoeg twitteraars die betrokken zijn bij Top100 blogs (denk bijvoorbeeld aan de Frank-ly crew) die in hun tweets melding maken van geschreven blogposts, maar het gaat hier dus alleen om ‘blogaccounts’. Er is al een Twitteraccount voor de feeds van de hele Top100, nu eens kijken welke blogs een eigen feed hebben.

Ander voorbeeld: http://twitter.com/viva_nl (Viva). Aanvullingen op deze lijst? Graag in de comments of naar @lbroekman (Twitter).

Technorati tags: , // propaganda!abonneer je op de rss-feed rss feed