Lode Broekman

Lode Broekman (1965) is een resultaatgerichte organisatieadviseur, met ruim 25 jaar ervaring in (online) marketing en communicatie. Hij is erkend Senior Marketing Professional (SMP). Hij staat bekend om zijn klantgerichte en pragmatische oplossingen en zijn boeiende presentaties. Hij verzorgt o.a. de Masterclass Internet Marketing Strategie op Nyenrode, Externe Communicatie bij de opleiding Adviseur Online Communicatie (HAN) en inspiratiesessies & presentaties over hedendaagse marketing. Daarnaast schrijft hij voor Marketingfacts.nl en heeft hij ruim ervaring als projectmanager en als facilitator / moderator / workshopleider. Boven alles beschouwt Lode zichzelf als een overtuigde internetjunk.

Voordat Lode met zijn eigen adviesbureau Broekman Marketing Advies begon in 2007, was hij adjunct directeur van Direct Insurance Projects B.V. (direct marketingbureau), Managing Consultant van Paul Postma Marketing Consultancy B.V. en Executive Business Consultant bij Atos Consulting N.V. Hij adviseert klanten over het optimaliseren van hun commerciële activiteiten (zowel online als offline), campagnebegeleiding, interactieve marketing en CRM en heeft daarnaast een model ontwikkeld voor succesvolle online communities, het W3 model. Hij is tevens associate bij Station10 en bij K2 Marketing, specialisten in Dialoog Marketing.

Hij is sinds 1 september 2017 docent Digital Marketing bij de Hogeschool van Amsterdam.

Kernwaarden: oog voor de beste oplossing voor de klant, resultaatgericht, collegiaal (teamspeler), stressbestendig, flexibel en zeer pragmatisch ingesteld. Hij heeft een voorliefde voor het vertalen van een concept naar de markt via interactieve marketing, campagnemanagement en CRM.

Elevator pitch:  Organisatieadvies voor commerciële vraagstukken, op strategisch en tactisch niveau. Wat gaan we doen en hoe wordt dat aangepakt? Bij voorkeur met een online component of beter nog: gecombineerd met offline. Laat de operationele uitvoering (SEO, SEA etc) graag aan specialisten over. Daarnaast doe ik project- en interimmanagement en verzorg ik workshops over hedendaagse Marketing.

Wat hem zelf beweegt?

  • Voetbal, hardlopen, mountainbiken & schaken

Aanvullende informatie: