Hoe volwassen is E-Business in Nederland?

Jarenlang is er al vraag naar een nieuw model voor de organisatie van E-business binnen organisaties. Het laatste model stamt namelijk alweer uit 2001. Vandaar dat oud-collega Gijsbert van der Sleen van Atos Consulting vanaf 2007 bezig is met het ontwikkelen en toetsen van een nieuw model.

Leuk om een nieuw model te hebben, maar dat riep natuurlijk direct vragen op als: wat is de toepasbaarheid hiervan voor bedrijven en hoe staat het er eigenlijk landelijk voor in Nederland en zijn er specifieke verschillen per sector aan te wijzen?

Om al deze vragen te beantwoorden is door Gijsbert, Rudy Taels (Atos Consulting) en Philip Konings (Universiteit van Tilburg) een E-Business Maturity Benchmark onderzoek opgestart.

Doelstellingen van het onderzoek zijn:
* Het valideren van de toepasbaarheid van het E-Business Maturity Model
* Een benchmark van de huidige situatie van E-Business in Nederland
* Een aantal sector specifieke benchmarks vaststellen
* Komen tot een overzicht van best practices, tips en trucs voor de online organisatie

Doelgroep voor dit onderzoek zijn E-Business managers en/of online kanaal verantwoordelijken van grote Nederlands bedrijven. Ben je ook benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat en hoe het nu eigenlijk echt zit met de volwassenheid van E-Business in Nederland? Doe dan mee met het online onderzoek. Het invullen van de enquete duurt ongeveer 20 minuten.

Alle deelnemers die voldoen aan de eisen krijgen natuurlijk inzicht in het eindrapport en worden uitgenodigd voor een seminar dat eind dit jaar gepland staat. Vul nu dus de Enquete in, en help deze onderzoekers met dit zeer interessante en belangrijke onderzoek voor E-business. Er is tevens een blog opgericht voor het onderzoek, dat is hier te vinden.

propaganda!abonneer je op de rss-feed rss feed