Cursus: Succesvol Implementeren Online Community

De onstuimige groei die sociale netwerken zoals Hyves en LinkedIn doormaken, betekent dat organisaties steeds meer rekening moeten gaan houden met de kansen die een (eigen) community als platform biedt. Denk aan: adverteren, werving, communicatiemogelijkheden, binding met gebruikers.

Wat is de achterliggende verklaring voor de groei? Wat zijn de verwachtingen? Wat zijn ontwikkelingen in het buitenland? Hoe zet u een eigen netwerk op? En vooral: wat werkt wel, wat niet en waarom? De Marketingfacts Academy cursus succesvol implementeren van een online community wordt gegeven door de communityspecialisten Marco Derksen en Lode Broekman. Met gezamenlijk bijna 40 jaar hands-on ervaring in marketing, consultancy en e-commerce zijn zij in staat u te behoeden voor de aanwezige valkuilen. Zij spelen in op de legio mogelijkheden die een eigen netwerk uw organisatie kan bieden.

Aan de hand van diverse voorbeelden leert u begrijpen welke kansen sociale netwerken uw organisatie bieden. Deze eendaagse interactieve cursus is opgebouwd uit theorie en cases. Deze unieke cursus bestaat uit een dag en avondprogramma, waarbij de avond is gereserveerd voor een key-note spreker. Bovendien krijgt u verscheidene opdrachten waarbij u de theorieën op uw eigen situatie toepast en een eigen netwerk opzet. Door de kleinschalige opzet met 8 tot tien cursisten en 2 docenten is er veel ruimte voor discussie. Het diner is inclusief.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
1. Hoe ziet het huidige speelveld er uit? Wat zijn de trends en toekomstige ontwikkelingen?
De theorie: indeling van sociale netwerken aan de hand van het W3 model
2. De opzet van een eigen netwerk
Van Stranger tot Evangelist: hoe bouw je een online community?
3. Business modellen en diverse relevante cases

Voor wie is deze cursus geschikt?
Deze cursus is gericht op professionals die in hun dagelijkse praktijk te maken (gaan) hebben met sociale netwerken, als gebruiker of beheerder. U bent een manager die meer inzicht wil in de mogelijkheden van een eigen netwerk en/of u bent een online marketing specialist die een goed inzicht wil krijgen in alles wat er speelt rondom sociale netwerken.

Programma:
9:30: Ontvangst met koffie en thee
10:00: Opening
10:15: Speelveld (trends, ontwikkelingen)
10:45: Communities – W3 model
11:30: Koffie
11:45: Oefening 1: set-up community
12:30: Lunch
13:15: Van Stranger tot Evangelist
14:15: Oefening 2: tools gebruiken
15:00: Koffie
15:15: NL Cases, MF Case, biz models
16:15: Oefening 3
17:00: Presentaties
18:30: Diner
20:00: Keynote speaker
21:00: Afsluiting

Docenten
Marco Derksen (Marketingfacts):
Marco Derksen is zelfstandig adviseur interactieve marketing. Als adviseur helpt hij bedrijven en instellingen bij het ontwikkelen en implementeren van marketing-strategieen die passen bij het continue veranderende medialandschap. Naast traditionele marketinginstrumenten is de laatste jaren vooral ervaring opgedaan met nieuwe media zoals social networks, weblogs en RSS. Marco Derksen is oprichter en drijvende kracht van Marketingfacts, een van de meest populaire marketing weblogs van Nederland.

Lode Broekman (Broekman Marketing Advies)
Lode Broekman (1965) is een resultaatgerichte adviseur met meer dan 20 jaar relevante werkervaring in (online) marketing en communicatie. Kernwaarden: oog voor de beste oplossing voor de klant, resultaatgericht, collegiaal (teamspeler), stressbestendig, flexibel en zeer pragmatisch ingesteld. Hij heeft een voorliefde voor het vertalen van een concept naar de markt via interactieve marketing, campagnemanagement en CRM. Daarnaast houdt hij presentaties, schrijft hij op weblogs Marketingfacts en Propaganda, beschouwt hij zichzelf een overtuigde internetjunk, verzorgt hij cursussen (zoals Social Networks en heeft hij bovendien ruim ervaring als projectmanager.

Alle gegevens op een rij:

  • er zijn 8 plaatsen;
  • de kosten bedragen € 999 exclusief 19% BTW;
  • de cursus vindt plaats op dinsdag 16 december 2008;
  • de locatie is Marketingfacts hoofdkantoor Arnhem;
  • inschrijven voor deze cursus kan tot dinsdag 16 december 2008

Technorati tags: , // propaganda!abonneer je op de rss-feed rss feed