9 verbetersuggesties voor LinkedIn

LinkedIn heeft dus wat geld te besteden. Stel nu, dat zij dit geld volledig in overnames en innovaties qua diensten gaan stoppen. Welke diensten moeten er dan worden toegevoegd om ‘het business netwerk zonder weerga’ te worden? Een voorzet mijnerzijds, waarbij LinkedIn meer en meer een portalfunctie krijgt.

Kijk goed naar de verschillen met andere netwerken, zoals Xing. Kleiner in aantal deelnemers, maar outperformer qua visuele weergave t.o.v. LinkedIn.
Voorbeelden:
1. Xing profiel: veel overzichtelijker qua lay-out.
2. Foto bij het profiel toevoegen: dit maakt het veel persoonlijker
3. Groepen waarbij je je kunt aansluiten: kijk bijvoorbeeld naar de diverse hyve-clusters. Zoek en vind gelijkgestemden binnen en buiten je eigen netwerk.
4. Lokale varianten: MySpace is niet voor niets eigen landen-versies aan het ontwikkelen en ook Xing kent meerdere uitvoeringen.

De combinatie van 3 & 4 maakt off-line ontmoetingen mogelijk en het succes van online communities ligt offline. Gevaar zit in wildgroei, niet iedereen is blij met alle uitnodigingen voor Xing-bijeenkomsten. Wat dat betreft, is de gesloten structuur van LinkedIn wel een plus t.o.v. Xing in mijn ogen.

Naast ‘The best of Xing/Hyves/MySpace’ zijn ook de volgende diensten in mijn ogen verbeteringen;
5. Voeg een social bookmarking-optie toe aan de profielen (via del.icio.us of Wat Vinden Wij Over) en zie welke links interessant worden gevonden binnen je netwerk.
6. Integreer Plaxo (hier verheerlijkt door Boris Veldhuijzen van Zanten). Prima tool waarmee mijn adresboek op orde blijft. Ik gebruik nu zowel de LinkedIn als de Plaxo plugin voor Outlook en tsja, dat zou mooi in 1 toepassing passen mijns inziens.
7. Doe dan meteen ook maar het Internetadresboek erbij, zodat je ‘alles’ weet van het digitale leven van je netwerk.
8. Optie: voeg Wishlists toe aan de profielen (boeken, CD’s, DVD’s etc).
9. Optie: voeg een Ebay module toe. Er wordt al gesproken door MySpace en Ebay over samenwerken. Zou een dergelijke marktplaats ook niet handig zijn binnen LinkedIn?

Iemand nog suggesties voor verbetering nr.10?

Technorati tags: , // propaganda!abonneer je op de rss-feed rss feed