'Pimp my weblog'

Ik heb weer enkele aanpassingen (verbeteringen?) doorgevoerd op Propaganda. Als je een weblog over online communities & social networking bijhoudt, dan mag daar zelf ook wel wat aan doen. “Practise what you preach”, of “de kinderen van de bakker eten oud brood”. Eerder had ik al mijn LinkedIn-profiel via LinkedInABox weergegeven. Daar zijn nu drie aanvullingen bijgekomen.

  1. Zoeken via Swicki. Google delft even het onderspit hier. Swicki stelt je in staat te leren van het zoekgedrag van je bezoekers door periodiek (kan dagelijks) een overzicht te produceren van de gebruikte zoektermen. Hiermee kun je de bijbehorende tagcloud aanpassen. Gebruikers kunnen ook de zoekresultaten een waardering meegeven. Bijkomend voordeel vind ik de visuele weergave. Nadeel (schijnt) dat de resultaten minder goed zijn dan bij Google. Hee, het gaat toch om de gebruiker? Mmm, goed punt, daarom zou het kunnen zijn dat t.z.t. Google weer terugkomt. Voorlopig kies ik voor het groepsgevoel en de ‘looks’.
  2. Een email-nieuwsbrief met de berichten van Propaganda. Recent sprak ik iemand die best veel blogs leest en dat toch zonder RSS feeds doet. Elders las ik dat een verhouding email versus RSS-abonnees 1 staat tot 5 realistisch is. Dus waarom niet, maak het je lezers makkelijk. En ja, de enige moeite die het kost is een betrouwbare tool zoeken die dit voor je regelt. Voorlopig gebruik ik Feedburner hiervoor, op een ander blog heb ik ter vergelijking Zookoda geplaatst.
  3. MyBlogLog visualiseert je bezoekers (letterlijk) en biedt de mogelijkheid een community rondom je weblog te vormen. Daarnaast kun je je heel eenvoudig bij diverse andere communities aansluiten. Je ziet de widget op steeds meer weblogs verschijnen (ik ben dus zeker niet origineel hierin …).

Nog andere suggesties? Hoor ze graag.
Technorati tags: , // propaganda!abonneer je op de rss-feed rss feed