Zijn senioren de toekomst van social networking?

Momenteel is slechts 1 miljoen van de 215 miljoen social networkers (dagelijks actief wereldwijd, bron) ouder dan 50 jaar. Maar dit zou zo maar op kunnen lopen tot 20 miljoen eind 2007, volgens een rapport van Deloitte dat later deze maand verschijnt. Het aandeel silver surfers stijgt omdat de rek er wel uitraakt in de groep 13-19 jarigen, waar binnen de grote meerderheid al deel uitmaakt van een online community.

En ja, senioren zijn kapitaalkrachtiger, hebben meer tijd en zijn online netter, hetgeen aantrekkelijker is voor adverteerders (en websitebeheerders). Een voorbeeld: Eons (fifty plus only) heeft in een half jaar 100.000 leden opgebouwd en een miljoen unieke bezoekers gehad. Andere voorbeelden SeniorWeb, vijftigplusser.nl, ThirdAge, 50something.

Maar ook de bestaande tienernetwerken worden qua groei afhankelijk van een oudere doelgroep. MySpace (overigens nu ook in Frankrijk gestart), krijgt al steeds meer oudere leden. Van de 125 miljoen geregistreerde leden zijn er nu zes miljoen mensen boven de 55, vergeleken met 1,5 miljoen een jaar geleden. (Bron: comScore.com). Bebo, het populairste netwerk in Groot-Brittanniƫ, Ierland en Nieuw Zeeland (29 miljoen gebruikers), ziet de gemiddelde leeftijd maandelijks stijgen. Ben benieuwd of bij Hyves dit ook merkbaar wordt.
Bericht op Marketingfacts, Goede aanvullende reactie op Mokkamarketing