Van Redbox via Facebox naar Netlog

Een nieuwe (?) toetreder tot de Nederlandstalige online community-markt: Netlog. Netlog is een online community platform gericht op de Europese jeugd. Het wordt ontwikkeld door Netlog NV, een Belgisch productiehuis van succesvolle sociale internetmedia. Meer dan 17 miljoen leden uit heel Europa hebben zich reeds geregistreerd op Netlog. Op dit moment is de site er in 10 talen: Engels, Frans, Spaans, Duits, Portugees, Nederlands, Italiaans, Roemeens, Russisch en Pools.

Achtergrond (meer info te vinden op hun blog)
“Netlog.com werd in april 2007 gelanceerd, maar we moeten de klok nog wat extra terugdraaien om het ontstaan van het fenomeen te verklaren. Toon Coppens richt in 1999 de website ASL.TO op, een van de eerste sociale internetcommunities met Europese roots. Wegens de erg snelle groei is de site een jaar later bijna het slachtoffer van haar eigen succes. Lorenz Bogaert komt ter hulp om samen met Toon de snelheid, kwaliteit en service te garanderen die de leden verwachten. Een tijdje later wordt ASL.TO omgedoopt tot Redbox, een site die vooral gericht was op Belgische jongeren. Het heeft tot eind 2005 geduurd voor de andere Europese landen hun eigen communities kregen. Parallel aan deze succesverhalen werkte Netlog NV aan een verbeterd platform, dat Facebox zou gaan heten. Midden april 2007 worden het oude en het nieuwe platform samengebracht, onder de noemer Netlog.com.”

Ik ben benieuwd of zij een deel van de taartpunt van de Nederlandstalige markt kunnen bemachtigen naast Hyves en MySpace NL. De 5 miljoen euro die recent in een investeringsronde is opgehaald, lijkt aan de magere kant voor een grootschalig pan-Europese media-offensief.