Nederlands platform '0031' opent vanavond op Second Life

Schoondamme – De virtuele wereld van Second Life ontdekken hoeft niet meer in het Engels. Vanaf vandaag biedt het Nederlandse platform ‘0031’ volledig Nederlandstalige begeleiding en ondersteuning. Initiatiefnemer is Second Life Nederland: met 30.000 leden de grootste Second Life community van Nederland. Een team van vijftien medewerkers gaat ervoor zorgen dat het platform steeds nieuwe ervaringen biedt.

Het ‘0031’ platform wordt actief gesteund door ‘Founding Partners’ ABN AMRO, Randstad. Deze ondernemingen beschikken allen over een vestiging op Second Life. Ook de Vrije Universiteit Amsterdam is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het initiatief.

Vereniging Natuurmonumenten is als eerste natuurbeschermingsorganisatie van ons land exclusief actief op het grondgebied van 0031. Zij bieden ondermeer een plek aan om in alle rust te ontspannen binnen deze hectische digitale omgeving.

Registratie

Via ‘0031’ kunnen nieuwe bewoners van Second Life zich eenvoudig registeren. Dat gaat in het Nederlands, op een speciaal kennismakingeiland. Hier worden nieuwe inwoners opgevangen en persoonlijk wegwijs gemaakt. Vanuit een Hollandse boerderij uit 1914 leert de nieuwe bewoner de wereld van Second Life kennen. Een Nederlandstalige helpdesk is beschikbaar voor vragen. Aan dit alles zijn geen kosten verbonden. Registratie voor Second Life was tot dusver alleen mogelijk in het Engels.

Bedrijfsvestiging

Voor Nederlandse bedrijven en organisaties is het mogelijk om via ‘0031’ een eigen vestiging op Second Life te exploiteren. De kosten hiervan zijn relatief gezien laag, doordat de vaste vestigingkosten en de maandelijkse bijdrage door meerdere partijen gedeeld kunnen worden. Via ‘0031’ komt de vestiging bovendien in een typisch Nederlandse omgeving, met overwegend Nederlandse bezoekers.

Schoondamme

De opening van 0031 vindt plaats in de virtuele gemeente Schoondamme, gelegen aan de rand van 0031. Een typisch Hollands dorp met een pittoreske kerk, bruin cafe, gezellig strand en schattige winkelstraatjes. Zoals Jan J.B. Kuipers, de officiele dorpsdichter van Schoondamme, beschrijft: Schoondamme anno 2007, is een oer-Hollands rivierdorpje dat de toekomst zonnig inziet. Jan J.B. Kuipers (schrijver en dichter, Zaamslag, 1953) heeft speciaal voor ‘0031’ de geschiedenis van Schoondamme geschreven. Vanavond om 19.30 uur zal de Burgemeester van Schoondamme het dorp officieel openen.

Bereikbaar

‘0031’ is eenvoudig toegankelijk via www.secondlife.nl. Ook is 0031 makkelijk te vinden via de Map in Second Life.


Technorati tags: , // propaganda!abonneer je op de rss-feed rss feed