Social media: pick only three …

Met flinke inspiratie door deze post van Problogger stel ik jullie de vraag:
Welke ‘social’/’web2.0’ diensten zouden jullie gebruiken mits je er slechts drie mag noemen?
Mijn lijst:

  1. Twitter: mijn on- & offline koffiecorner. Hier haal en breng ik fun en kennis. De leden van netwerk beschouw ik als bovenmatige internetgebruikers die heel open kennis en ervaring (zowel zakelijk als prive met elkaar delen). Koppel daar de IRL bijeenkomsten aan vast die steevast voor een positieve impuls zorgen. Ik heb er veel geleerd, veel mensen leren kennen, een groter en sterker netwerk door gekregen en een hele andere blik op mediagebruik.
  2. Flickr Ik heb inmiddels 2 Pro accounts. Ik gebruik Flickr enerzijds als archief voor allerlei beelden (zakelijk en prive: foto’s, scans, artikelen, van alles) en anderzijds zijn de foto’s voor mij vaak het begin van een blogpost. De optie om vanuit Flickr rechtstreeks een blogpost te kunnen maken is wat mij betreft ideaal, zo kan ik archiveren, delen en publiceren middels 1 enkele tool.
  3. Watvindenwijover.nl: Een van de Nederlandse varianten van del.icio.us. Voor mij de social bookmarking-site waar ik veel kennis vandaan kan halen en mijn eigen archief met al mijn bookmarks heb. WVWO heeft als pre het Nederlandse netwerk (relevante links) met als nadeeel het Nederlandse netwerk (kleiner in aantal).

En nu is de beurt aan jullie: welke keuzes maken jullie? Digg? Friendfeed? Hyves? YouTube? Vimeo? Last.fm? Ik hoor het graag!

Technorati tags: , // propaganda!abonneer je op de rss-feed rss feed