Voetbalplaatjes 2.0 door Albert Heijn

.flickr-photo { border: solid 2px #000000; }.flickr-yourcomment { }.flickr-frame { text-align: left; padding: 3px; }.flickr-caption { font-size: 0.8em; margin-top: 0px; }


Voetbalplaatjes 1.0, originally uploaded by Lode Broekman.

Een goed voorbeeld van hoe online waarde toevoegt aan een offline ervaring. Na het succes van de Albert Heijn voetbalplaatjes in seizoen 2008/09 is dit seizoen de online ondersteuning flink uitgebreid met handige toepassingen voor de verzamelaars, www.ah.nl/voetbalplaatjes. Registratie is wel verplicht om optimaal te kunnen profiteren.

Achter op elk plaatje staat een unieke code. Je voert de code in op de actiesite en je krijgt van de bijbehorende speler aanvullende informatie in een online plaatjesalbum dat qua look & feel goed aansluit bij de offline variant. Maar dat is nog niet alles. Door het invoeren wordt bijgehouden welke plaatjes je al hebt (standaard kun je per club uitprinten wie je al hebt en wie je nog mist), hoeveel je er nog moet, hoeveel clubs je al compleet hebt en … welke dubbele kaartjes je hebt.

En dan komt nog een slimme social media-component om de hoek kijken. Door een koppeling te maken met Hyves, kun je met je netwerk vergelijken wie welke plaatjes heeft, welke dubbelen er binnen het netwerk te vinden zijn en wie daar mee geholpen kan worden. Zo ontstaat in een door de partners gecontroleerde omgeving (AH en Hyves) een online ruilbeurs die anders daarbuiten zou ontstaan. Er zal nu heus ook wel op Twitter (#voetbalplaatjes) en Marktplaats ruilactiviteit ontstaan, maar de speciale AH website biedt de verzamelaar uitstekende faciliteiten.