Review: Goochelen met de HTC Magic

Zowel prive als voor Broekman Marketing Advies leun ik stevig op een aantal Google diensten, zoals Gmail, Calendar, Docs en vooruit Contacts (hoewel dat laatste niet van harte). Ik gebruikte daarnaast een Nokia mobiele telefoon, wat nogal wat sync issues gaf. Via Outlook, Google Sync, LinkedIn & Plaxo plug-ins bleef alles redelijk in sync, maar het was zeker niet optimaal.

De G1 telefoon kon mij qua uiterlijk niet bekoren (sorry gebruikers van het eerste uur zoals @mathys, @guidoz), maar qua functionaliteiten wel. De integratie met Google sprak mij zeer aan. Dus toen de G2 werd aangekondigd, besloot ik mijn abonnement bij Ben op te zeggen, de overstap te maken naar Vodafone en de HTC Magic te gaan gebruiken.

[Intermezzo] Nummerbehoud is een uitdaging. Dank aan @VFWebrelations voor alle werkzaamheden om e.e.a. toch op tijd en correct uitgevoerd te krijgen. [einde Intermezzo].

Ik kan niet anders zeggen: “het is mooi speelgoed”. Het toestel is licht, ziet er strak uit en het scherm is (zeker in vergelijking met mijn vorige Nokia) groot uitgevallen. Bij de eerste keer opstarten voer je je Google accountgegevens in en vervolgens wordt de informatie uit Calendar, Mail en Contacts automatisch ingevoerd. Het is dus belangrijk om te zorgen dat je dit allemaal op orde hebt voordat de telefoon er mee wordt volgestopt, want bijvoorbeeld het mergen van gedoubleerde contacten werkt alleen via het web. Nieuwe berichten in Gmail en reminders uit Calendar kunnen gepushed worden via een icoontje op je bureaublad, een geluid en/of trillen. Handig.

Het grote verschil van de HTC Magic met de G1 is het toetsenbord, dat via een touchscreen werkt. Het is wel wennen. Priegelwerk. Maar het went en typefouten corrigeren gaat snel. Verder is de bediening goed geregeld via iconen op het beeldscherm en 6 knoppen op het toestel: Home, Menu, Back en Zoeken (plus Gesprek Opnemen & Afsluiten, ja: bellen kan er ook mee). Het is af en toe wel even zoeken hoe je uit een invoerscherm komt, Back is veelal de beste optie, hoewel dit niet altijd logisch is. Het bureaublad bestaat uit 3 schermen die simpel heen en weer te schuiven zijn. Hierop kunnen diverse shortcuts naar applicaties en mappen geplaatst worden. Het complete overzicht van applicaties is via een pull up menu tevoorschijn te toveren.

De batterij houdt het ruim een dag uit. Opladen kan via een USB kabel (PC) of stekker (220v). De camera heeft 3.2 megapixels wat wel ok is, maar geen flits (zoals de N95 wel heeft). Uploaden naar bijvoorbeeld Mobypicture gaat in 4 stappen ‘Camera’ selecteren, foto maken, kiezen ‘delen via Gmail’, beschrijving toevoegen. Een andere toepassing waar ik enthousiast over ben, is het feit dat SMS berichten worden geclusterd op gebruiker. Een verbeterpunt wat SMS betreft, is dat het rapport slechts een verzendbevestiging is, geen ontvangstbevestiging.

De applicaties: de iPhone store voor Android heet Market. Eerlijk is eerlijk: ik ‘winkel’ er graag. Een overzicht van de extra applicaties die ik nu aan mijn telefoon heb toegevoegd (allen gratis):

 • AK Notepad: handige applicatie voor korte notities. Pluspunten: reminderfunctie en content is te delen via SMS, Mail of Twitter.
 • BuddyRunner: via GPS de afstand meten die je aflegt tijdens een workout, die vervolgens koppelen aan je tijd en weergeven op een Google Map.
 • Chess: Ja, voor wat ontspanning van tijd tot tijd
 • Compass: Dat wordt vast een keer handig onderweg
 • Google Bookmarks: rechtstreeks naar je favoriete websites, wel eerst via Web aanmaken en inrichten
 • Google Places directory: je eigen VVV en IENS op je mobiel
 • Google Translate: een handige vertaalapplicatie
 • Nu.nl: prima mobiele applicatie voor het laatste nieuws
 • Power Manager: zorgt er voor dat het allemaal net wat langer duurt voordat je batterij leeg is.
 • Remember The Milk: de mobiele versie van mijn favoriete GTD applicatie
 • SMS Popup: zorgt er voor dat een ontvangen SMS meteen op je scherm verschijnt.
 • SoccerLive: live voetbaluitslagen van over de hele wereld
 • Twitdroid: Twitterapplicatie. Je kunt in de browser prima werken met Twitstat, Slandr of Dabr. Grote pluspunt van Twitdroid is wat mij betreft de push notificatie van replies en DM’s
 • Tunewiki: luister naar last.fm via je mobiel: je aanbevelingen, je eigen nummers, random of die van je netwerk
 • WikiDroid: De Androidvariant van Wikipedia

Ik ben erg tevreden over het toestel en de diverse toepassingen. Tips en suggesties op dit vlak zijn altijd welkom.

Technorati tags: , // propaganda!abonneer je op de rss-feed rss feed