De G1 telefoon kon mij qua uiterlijk niet bekoren (sorry gebruikers van het eerste uur zoals @mathys, @guidoz), maar qua functionaliteiten wel. De integratie met Google sprak mij zeer aan. Dus toen de G2 werd aangekondigd, besloot ik mijn abonnement bij Ben op te zeggen, de overstap te maken naar Vodafone en de HTC Magic te gaan gebruiken.
[Intermezzo] Nummerbehoud is een uitdaging. Dank aan @VFWebrelations voor alle werkzaamheden om e.e.a. toch op tijd en correct uitgevoerd te krijgen. [einde Intermezzo].
Ik kan niet anders zeggen: “het is mooi speelgoed”. Het toestel is licht, ziet er strak uit en het scherm is (zeker in vergelijking met mijn vorige Nokia) groot uitgevallen. Bij de eerste keer opstarten voer je je Google accountgegevens in en vervolgens wordt de informatie uit Calendar, Mail en Contacts automatisch ingevoerd. Het is dus belangrijk om te zorgen dat je dit allemaal op orde hebt voordat de telefoon er mee wordt volgestopt, want bijvoorbeeld het mergen van gedoubleerde contacten werkt alleen via het web. Nieuwe berichten in Gmail en reminders uit Calendar kunnen gepushed worden via een icoontje op je bureaublad, een geluid en/of trillen. Handig.
De batterij houdt het ruim een dag uit. Opladen kan via een USB kabel (PC) of stekker (220v). De camera heeft 3.2 megapixels wat wel ok is, maar geen flits (zoals de N95 wel heeft). Uploaden naar bijvoorbeeld Mobypicture gaat in 4 stappen ‘Camera’ selecteren, foto maken, kiezen ‘delen via Gmail’, beschrijving toevoegen. Een andere toepassing waar ik enthousiast over ben, is het feit dat SMS berichten worden geclusterd op gebruiker. Een verbeterpunt wat SMS betreft, is dat het rapport slechts een verzendbevestiging is, geen ontvangstbevestiging.
De applicaties: de iPhone store voor Android heet Market. Eerlijk is eerlijk: ik ‘winkel’ er graag. Een overzicht van de extra applicaties die ik nu aan mijn telefoon heb toegevoegd (allen gratis):
- AK Notepad: handige applicatie voor korte notities. Pluspunten: reminderfunctie en content is te delen via SMS, Mail of Twitter.
- BuddyRunner: via GPS de afstand meten die je aflegt tijdens een workout, die vervolgens koppelen aan je tijd en weergeven op een Google Map.
- Chess: Ja, voor wat ontspanning van tijd tot tijd
- Compass: Dat wordt vast een keer handig onderweg
- Google Bookmarks: rechtstreeks naar je favoriete websites, wel eerst via Web aanmaken en inrichten
- Google Places directory: je eigen VVV en IENS op je mobiel
- Google Translate: een handige vertaalapplicatie
- Nu.nl: prima mobiele applicatie voor het laatste nieuws
- Power Manager: zorgt er voor dat het allemaal net wat langer duurt voordat je batterij leeg is.
- Remember The Milk: de mobiele versie van mijn favoriete GTD applicatie
- SMS Popup: zorgt er voor dat een ontvangen SMS meteen op je scherm verschijnt.
- SoccerLive: live voetbaluitslagen van over de hele wereld
- Twitdroid: Twitterapplicatie. Je kunt in de browser prima werken met Twitstat, Slandr of Dabr. Grote pluspunt van Twitdroid is wat mij betreft de push notificatie van replies en DM’s
- Tunewiki: luister naar last.fm via je mobiel: je aanbevelingen, je eigen nummers, random of die van je netwerk
- WikiDroid: De Androidvariant van Wikipedia
Ik ben erg tevreden over het toestel en de diverse toepassingen. Tips en suggesties op dit vlak zijn altijd welkom.