Help mee iDiDiD te testen

Er komen wekelijk nieuwe sociale netwerken bij. En aangezien men maar in maximaal 3 netwerken actief is (hetgeen iets anders is dan geregistreerd zijn), is de slagingskans per nieuw netwerk klein. Maar OpenSocial dan? En API’s? Ja, daardoor wordt het makkelijker om content over meerdere platforms te delen, hetgeen nog niets zegt over aanwezigheid of activiteit in het platform. Ik geloof overigens wel in aggregatiediensten zoals Pulse van Plaxo, Friendfeed en Tumblr. Een nieuwe partij die netwerken koppelt en op een plek ontsluit (handig), is iDiDiD.

In hun eigen woorden:

iDiDiD, wat je uitspreekt als I Did It, is een sociaal netwerk nieuwe stijl waarbij het draait om je complete online identiteit en de koppeling met (on)bekende evenementen van jouw persoonlijke voorkeur. iDiDiD is zo ontwikkeld dat je als gebruiker je persoonlijke voorkeuren en interesses kenbaar kunt maken op het gebied van: hobby, muziek, school, werk, sport, reizen, entertainment en lifestyle. Hierdoor is het mogelijk dat het systeem haar leden leert kennen. Vervolgens zal iDiDiD proberen je van dienst te zijn en je te voorzien van relevante (uitgaans)tips en aanbevelingen waar jij als gebruiker mogelijk in interesse in hebt. Een belangrijk aspect hierbij is het vormen van je online identiteit, iDiDiD noemt dit je iDNA.

Om dit iDNA te verzamelen biedt iDiDiD haar gebruikers de mogelijkheid om hun profielen op andere netwerken te combineren tot een compleet en overzichtelijk profiel. Hierdoor ontstaat er een beeld van je online identiteit. Zo ontstaat er een combinatie van je sociale identiteit van Hyves, je werk identiteit LinkedIn, je school identiteit van Schoolbank en je muziek identiteit van Last.fm. iDiDiD probeert daarna jouw iDNA te matchen aan evenementen zoals beurzen, concerten, voorstellingen, films maar ook aan cd, boek- en games releases van jouw voorkeur.

iDiDiD zoekt beta-testers. Via www.ididid.eu/account/signup kan er een testaccount worden aangemaakt. Wees er op tijd bij, want na 15 december gaat de link weer op slot. Details over feedback volgen bij de bevestiging van het testaccount.

Technorati tags: , // propaganda!abonneer je op de rss-feed rss feed