Durf is je baan opzeggen zonder vangnet

Via Twitter werd ik benaderd door Corne Kox met de vraag op mijn eigen weblog een verhaaltje te schrijven rondom het thema ‘durf’: ‘welke lading geef jij aan het woord DURF, met jouw achtergrond en communicatie2.0/ web2.0/ marketing2.0 in je achterhoofd? Ik ben niet de enige aan wie dit gevraagd is, getuige dit overzicht.

Tsja, en dan grijp ik deze gelegenheid aan om met gezonde arrogantie te stellen dat je baan opzeggen zonder een andere baan te hebben enige DURF vereist. Na dik 2 jaar Atos Consulting en zo’n 16 jaar totaal in het adviesvak rondgelopen te hebben, heb ik besloten om de andere kant van de tafel op te gaan zoeken. Ik heb ontslag genomen en zal 31 maart a.s. voor het laatst werkzaam zijn voor Atos Consulting. Na al die jaren klanten verteld te hebben wat ze moeten doen, kijk ik er eerlijk gezegd erg naar uit om weer eens wat langer binnen een organisatie te kunnen vertoeven, niet alleen met een probleem bezig te zijn en vooral niet het gevoel te hebben van ‘een passant’, maar structureel aan een organisatie te kunnen bijdragen. Vastbijten in een product of dienst, met een vast team ergens aan werken en bij voorkeur dan wat dichter bij huis, want ook de dagelijke reis begint me steeds meer tegen te staan.

Ik heb Atos Consulting in mijn werkende bestaan ervaren als een prima werkgever. Reden van mijn vertrek heeft puur te maken met een behoefte aan mijn kant om mijn dagen anders in te gaan vullen dan dat ik nu doe en de onmogelijkheid om hetgeen wat ik zoek te vinden bij Atos. Wat ik nu ga doen, is nog onzeker. Ik heb nog geen andere baan gevonden, ben wel met partijen in gesprek maar daar is nog niets concreet. Mocht ik op 1/4 nog niet er in geslaagd zijn iets structureels te vinden, dan ga ik tijdelijk free-lancen (Broekman Marketing Advies) totdat ik die baan gevonden heb, die wel biedt waar ik naar op zoek ben. Nieuwe contactgegevens komen uiteraard in Plaxo en LinkedIn.

propaganda!abonneer je op de rss-feed rss feed