Wordt dit de Nederlandse Digg: watvindenwijover.nl?

In een recente discussie op Marketingfacts over het Digg effect werd er al gesuggereerd dat er een Nederlandse variant van deze social bookmarking zou moeten komen. In het commentaar werd toen al verwezen naar www.watvindenwijover.nl, waarvan ik één van de initiatiefnemers (René Jansen) goed ken. De site is sinds kort live (26 januari, in beta). Het doel:
Wat Vinden Wij Over is een gratis dienst voor jezelf om heel makkelijk interessante of opvallende webpagina’s te bewaren. Op deze manier heb je altijd, overal je favoriete sites bij de hand.

Het nieuwe is dat je deze sites van je eigen aantekeningen kunt voorzien. Stel je bent een vakantie aan het voorbereiden, dan kun je sites over bezienswaardigheden bewaren en erbij schrijven wat je er allemaal wilt of kunt doen.

Je kunt trefwoorden (“tags”) gebruiken om de sites te ordenen en makkelijk terug te vinden. Geef bijvoorbeeld al je sites voor de vakantie naar Corsica als trefwoord “vakantie” en “corsica”.

Je kunt je favoriete sites en trefwoorden vervolgens gaan delen met anderen. En het leuke is, als iedereen dat doet, ontstaat een geheel nieuwe surfervaring, die wel “social browsing” of “sociaal zoeken” wordt genoemd. Wat Vinden Wij Over zal je op basis van de trefwoorden die jij veel gebruikt advies geven over sites. Sites die jij waarschijnlijk ook interessant vindt. Of je gaat zelf op zoek naar sites die anderen interessant vonden. En je kan makkelijk met mensen in contact komen die veel over zo’n onderwerp weten. Want er zijn vast mensen die tips over een vakantie naar Corsica hebben!

Ik ga ermee aan de slag (overigens naast del.icio.us) en wens de initiatiefnemers veel succes hiermee!