Breng orde in Twitter met PeopleBrowsr

Twitter groeit de laatste maanden explosief. Door de groei in actieve gebruikers neemt de hoeveelheid informatie sterk toe. Het overzicht houden in de brei van tweets wordt daardoor steeds lastiger, zeker als je Twitter mede ook als RSS reader gebruikt. Ik gebruikte hiervoor Twitkit, Tweetdeck en Thwirl. Toch waren er nog wensen, die vooralsnog niet vervuld werden qua applicatie. Via LeoLovesTwr werd ik gewezen op Peoplebrowsr. En ja, daar wordt een aantal uitstaande wensen vervuld 🙂


De opbouw van het scherm is gelijk aan Tweetdeck, je verdeelt de content over verschillende kolommen (zgn. Stacks). Verschil met Tweetdeck is wel, dat je zelf de kolomgrootte kunt bepalen. Op basis van gebruiker of inhoud van de tweet wordt de tweet in een kolom geplaatst. Ik gebruik nu Replies, Nieuws, Blogs, Sport, Muziek & Favorieten. Verder heb ik Followers verdeeld in VIP (iedereen waar ik contact mee heb (gehad) binnen of buiten Twitter) en Ungrouped Following, oftewel iedereen die niet in een andere categorie valt. Dit betekent dat er geen dubbele tweets meer in het overzicht zitten, een belangrijke plus ten opzichte van Tweetdeck. Als je deze verdeling niet gebruikt, maar gewoon Followers als kolom aanhoudt, kun je daarbinnen ook heel eenvoudig VIP als kenrmerk meegeven en daar op filteren. Verder is er een aantal handige Stacks voorgedefinieerd, zoals: Followers Not Followed, Talking About Me Who I’m Not Following, People Retweeting Me en Friends’Favorites. Tweets kunnen in draft worden opgesteld en indien gewenst later worden verzonden.

Dan de informatie per Twitteraar. Uiteraard is de Twitterbio beschikbaar. Echter, daar komt een PBID bij. Een gebruiker kan profielinformatie toevoegen uit bijvoorbeeld Flickr, MySpace, Facebook, LinkedIn, YouTube, Friendfeed, Digg en Plaxo. Door op de avatar te clicken, kun je desgewenst ook connecten via andere social media. Meer features zijn te zien in deze video:

Use PeopleBrowsr.com to keep up with SXSW from Sukhjit Ghag on Vimeo.

De dienst is nog in ‘alpha’, dus er hapert her en der nog wel wat. Een nadeel t.o.v. Tweetdeck is verder dat niet het hele scherm in de hoogte benut kan worden (het blijft immers een webbased applicatie) en er zijn ook nog geen multiple accounts beschikbaar (de killer feature van Twhirl). Maar goed, wat niet is, dat kan nog komen. Al met al een flinke stap vooruit op het gebied van informatie delen via Twitter.

Technorati tags: , // propaganda!abonneer je op de rss-feed rss feed